"verblijf"
verblijf 360tour internet regels fietsen kosten kalender

 

 

De woning op het voorschip staat tot uw beschikking tijdens uw verblijf. Er is een tweepersoonsbed aanwezig. De ruimte is het meest geschikt voor twee gasten. Eventueel zou vier personen ook gaan als die niet te hoge eisen stellen. De woning is in 2015 gloednieuw ingetimmerd door een professioneel jacht en scheepstimmerbedrijf. De gastenhut bevindt zich in het vooronder met eigen sanitair zoals wasbakje, douche en toilet. In de bad- en slaapkamer is 220V aanwezig. Geschikt voor een scheerapparaat, wekker(radio) of lader voor labtop of telefoon. Voor grote en langdurige stroomverbruikers moet één van de generatoren worden gestart die zich ook in het voorschip bevinden. Waardoor u deze wel kunt horen. (49db) Deze zal minimaal 1 uur per dag draaien voor het bereiden van de warme maaltijd en de boiler, zodat er een voorraad warm water aanwezig is voor de douche. De koelkast met vriesvak die in uw kamer aanwezig is wordt gebruikt voor opslag van proviand gedurende de reis, maar u kunt er mede gebruik van maken.

Een gasoliekacheltje houdt het verblijf lekker warm wanneer het buiten koud is. Het vooronder is zoals de naam al doet vermoeden op het voorschip en onderdeks. Voor het nodige daglicht zijn er wel twee zogenaamde lichtranden in dek en een (te openen) patrijspoort in de ingang aangebracht. Om te zorgen voor voldoende ventilatie zijn er twee ventilatiepaddenstoelen geplaatst. In het hoger gelegen gedeelte van de voorwoning is een klapraam van waar u naar buiten kunt kijken. Voor het mooiste uitzicht kunt u echter het beste in de stuurhut, of als het weer het toe laat, buiten gaan zitten. In dit hoger gelegen gedeelte kunnen de eventueel 3e en 4e persoon een matje neerleggen om te slapen. Hier staan tevens twee fietsen waarvan u vrij gebruikt kunt maken. Een eigen fiets meenemen kan ook.(Denk wel aan een fiets(diefstal)verzekering, want Nederlandse fietsen zijn in Frankrijk zeer geliefd) Tevens is dit diepherft in gebruik voor opslag van spullen benodigd tijdens de vaart en bijv. de B.B.Q. en biedt toegang tot de voormachinekamer. Bij langer verblijf is gebruik van wasautomaat en droger aan boord mogelijk. Zodat de koffer niet al te groot hoeft te zijn.

De motorfiets(en) of auto kan bij sommige reizen ook mee aan boord. Mede door de lage bruggen en verminderd uitzicht is dit niet vanzelfsprekend. Afhankelijk van verblijfsduur, lading en route zijn er wel mogelijkheden. Overleg dit vooraf met ons zodat we weten wat uw wensen zijn. Voor wat betreft een auto gelden de volgende richtlijnen. In geen geval zwaarder dan 1500KG vanwege de autokraan. Een auto hoger dan 1,45 m is al snel een probleem. Het is voor ons niet handig als u de auto tijdens u verblijf dagelijks wilt gebruiken en iedere keer van en aan boord getakeld moet worden. 1x op en 1x af is inbegrepen, daarna rekenen we takel kosten. Het takelen van u auto is voor eigen risico, overlegt u hierover met u verzekering. (Takel clausule.) Tevens, omdat een auto aan boord eigenlijk altijd in de weg staat, gelden er als soort ontmoedigingsbeleid stallingskosten. Bovendien handig te weten is dat als er in het ruim geen plaats is voor de auto deze op de luiken voor het stuurhuis zal moeten worden geplaatst. Wat duidelijk ten koste gaat van uw en de schipper zijn uitzicht.