"laska"
memoriam zoeken week 1-7 model 1e week

 

 

Het is alweer bijna 6 maanden geleden dat wij Cayra van Suthwalda, “bij ons heet ze Laska”, op mochten halen. We zijn al met haar wezen kamperen en we hebben een aantal reisjes gedaan. Ze is ondertussen helemaal gewend aan de motor en het gangboord.  Ze ligt net als haar moeder in de meest onnatuurlijke houdingen en ze gaat graag een pandje mee wandelen. Maar ook de grote bergwandelingen naar de bron van de Seine en de l'Ignon vond ze erg prettig. Verder is Laska een echt schaduw hondje.

 

Camping:

In het eerste weekend dat we Laska hadden zijn we gelijk maar gaan kamperen zoals ik al gemeld had in de “eerste week” Ze gaat overal mee naartoe, dus als wij gingen fietsen huurden we een kar voor achter de fiets waar ze samen met T onze jongste dochter van 4 ook in zitten kon.  En al wilden we een stukje lopen dan deden we haar in de rugzak, maar dat was geen succes, we waren snel uitgewandeld. Als we naar het zwembad gingen, dan bleef ze net buiten het hek liggen, want het was logischer wijs verboden voor honden aan het zwembad. Ze bleef netjes bij de tent, en we hadden haar eigenlijk nooit aangelijnd. In de tent had ze haar eigen tentje, bench, waar ze heerlijk in slapen ging.

 

Varen:

Toen we eindelijk gingen varen mocht ze ook met het lege schip gewoon door het gangboord lopen. Het is beter dit van jongs af aan aan te leren, want ze groeien zo hard, en kunnen ze zelf bepalen of ze nog ergens rond kunnen of niet. Toen het erg warm was, zo rond de 42 graden, hebben we haar langzaam afgekoeld met puts en slang. Tussen 11:00 uur en 17:00 uur hadden wij geen hond, want die lag voor pampus op het naar haar idee koelste plekje aan boord, in de slaapkamer van de kinderen.

 

Spelen en Knabbelen:

M onze oudste dochter heeft in de mei vakantie een spook voor Laska genaaid. Deze was tot voor kort het favoriete trek, knabbel en gooi speeltje. Maar helaas is geen enkel speelgoed dier puppy proef, zo ook deze niet. Het spook ligt in tweeën. Het leukste was nog wel de vulling eruit trekken. Ballonnen die voor de verjaardagen opgeblazen worden, worden eerst voorzichtig aan het tuitje gepakt, maar na de derde keer terug brengen wordt ze er iets te wild mee en knapt ie. Maar niet hard genoeg om de volgende ballon met rust te laten. Verder laten we haar dan ook liever op buffelhuid knabbelen dan op stoel en tafelpoten.

 

Wandelen:

Wij gaan graag met het gezin lange wandelingen maken, van een kilometer of 10, maar dat kan natuurlijk nog niet. Dus onze wandelingen zijn op het moment wat korter, en rijden we met de auto naar het beginpunt, in plaats er naar toe te lopen. Het wandelen vindt Laska heerlijk met als voorwaarden dat het zich in de schaduw afspeelt. Als je een pandje gaat lopen gaat Laska naar de eerstvolgende schaduw plek en wacht daar op mij. Aan boord zul je haar niet vrijwillig in de zon zien liggen. Dus toen we door de bossen liepen op weg naar de bron van de l'ignon heeft zij zoals het een hond eigen is, de afstand minstens twee keer gelopen. Er was totaal geen vermoeidheid te bespeuren.

 

Houding:

Na zo'n wandeling moet je natuurlijk even je spieren rekken en strekken, en Laska doet dit op een wel zeer speciale wijze. Maar de appel valt niet ver van de boom Joni haar moeder ligt ook zo raar.

 

Hardlopen:

Verder doe ik aan hardlopen. Laatst nog 10 kilometer gelopen. En ik wil graag dat Laska samen met mij traint. Dus heb ik al voorzichtig geprobeerd haar mee te nemen tijdens een training van 20 minuten. Eerst maar eens 5 minuten vrij lopen/rennen. En toen 10 minuten aan de lijn, waarbij ik de lijn om mijn middel vast maak. Dan nog eens 5 minuten vrij lopen. Ik moet zeggen dat ging erg goed. En werd op geen enkele manier gehinderd in mijn snelheid, of dat ze voor mijn voeten ging lopen of zo. Dus heb ik nu een maatje bij het lopen gezellig en veilig, zeker nu de dagen korter worden het het lopen zich in het donker afspeelt.