"april 2017"
 Maart
2017
 
Mei
2017
Zaterdag 1
Al zijn er vandaag gewoon weer nieuwe, deze valt wel enorm vroeg. Maar om maandag morgen weer losgereed te liggen moeten we deze wel hebben. Het gaat hard. Aan kruibeke gaan we dik 18kmph. Ja, voor ons is dat bijzonder. Met hoog water sluis Zennegat binnen en varen verder naar de losplek.

Zondag 2
Goede gelegenheid om met mijn jongste dochter te fiets naar Leuven te gaan. We bekijken de vaartkom wat nu vooral jachthaven geworden is en de oude silo's en pakhuizen nu hippe kantoren zijn of moeten worden. De voormalige Helene van Peter Gerritsen is nu een ijssalon. Het leuke is dat de naam nog op de boeiing staat. We gaan er een ijsje eten.

Maandag 3
Na de middag wordt er gestart met lossen. Er waren nog geen opvolgers om te lossen. Nu is het just in time. Wij zijn leeg en de volgende kan zo onder de kraan varen. Wij vertrekken richting de werf.

Dinsdag 4
Als ik me wil opgeven bij de Royersluis hoor ik dat er problemen zijn met een sluisdeur. Hoe lang het gaat duren is niet bekend. Advies is andere sluis te nemen. Dan gaan we door naar de kruisschans en schutten we via de Van Cauwelaer sluis naar de dokken.

Woensdag 5
Uit voorzorg brengen we een bezoek aan de bilgeboot en geven daar het bilgewater, olie en andersoortig olie houdend afval af. Je weet maar nooit wat er allemaal overhoop gehaald moet worden op de werf. Tenslotte moet er gekeurd voor het certificaat van onderzoek en dat is altijd wel een beetje spannend. 's Avonds in Vreeswijk mooi op tijd om een voorlichtingsavond bij te wonen op school. Alleen zo nuttig als gedacht was het niet. Blij dat we er geen eind voor gereden hebben.

Donderdag 6
En weer op tijd verder. Even rond het betonnen blok of plofsluis varen en richting Wijk bij Duurstede. Dat lijkt misschien wat om, maar is zelfs net iets korter als via de kronkelende lek. Nu wel een sluis meer te doen. Stroom loopt er niet op de Neder Rijn. Op de IJssel wel uiteraard. Dus daar gaat het nog sneller. Daarna ook maar door naar Aadorp, want morgen plannen zat.

Vrijdag 7
Wel de tweede schutting en na ons komt er nog eentje. Druk op het Haandrik kanaal. Onze voor buur is geladen en lopen we hard in. We mogen voorbij, maar daar is alles mee gezegd. In Coevorden is het nodige veranderd.

Zaterdag 8
t/m 23 april. Op de werf is altijd wat te doen, maar eerste werk is een schommelband op het speelterrein van het internaat repareren. Gewoon versleten. Vervolgens een herhaal cursus hulp verlener. Maandag de kar op en als ie schoon is op bokken. Als hij schoon en droog is komt de keurmeester langs om te controleren of het verantwoord is om ons weer een certificaat van onderzoek te geven. Als we aan een aantal voorwaarden gaan voldoen moet dat kunnen. De ene nuttiger dan de andere, maar dat schijnt zo te moeten tegenwoordig. Op de helling moet er een nieuwe beun geplaatst. Althans dat moest niet, maar dat leek me wel verstandiger. Je wil niet dat er volgend jaar opeens een gat in valt. Coen de Stagiair komt kijken hoe het er aan toe gaat op de werf. Het schip dat na ons op de werf moet is een beetje vertraagd. Daarom kan hier het tempo iets omlaag. Uiteindelijk gaan we weer te water en niet lang daarna zijn de werkzaamheden hier ook af gerond.

Maandag 24
Inmiddels hebben de kinderen vakantie gekregen, is de stagiair weer naar huis en hebben we een gast aan boord. Het enige dat ontbreekt is een geschikte reis. De kans dat we hier in de buurt kunnen laden is vrijwel nihil dus vertrekken vast richting sluis Eefde. Omdat de druk ontbreekt komen we niet verder dan lochem.

Dinsdag 25
De IJssel staat vrij laag. Voor ons op dit moment geen probleem. De koude wind die tijdens buien er nog een schepje boven op doet is lastiger. Ik durf daardoor niet zo dicht langs de kribben te varen. Je waait er zo op en dan kunnen we meteen rechts omkeer naar de werf maken. Daar zit niemand op te wachten. De reis die in het vizier was is als een zeepbel uiteen gespat. Alternatieven zijn nog niet concreet genoeg. Dus zit er niets anders op dan af te wachten.

Woensdag 26
Bij gebrek aan nieuws zoeken we de thuishaven op. Voordeel is dat die vrij centraal in het land ligt. Ondertussen heb ik wel al een aantal binnenlandse reizen afgeslagen, omdat we graag weer richting Frankrijk willen.

Donderdag 27
Het lijkt er op dat heel Nieuwegein naar de vrijmarkt van Vreeswijk komt. Ik koop er bij een jongen van een jaar of 14 een springveer. Hij is er te oud voor geworden zegt hij…

Vrijdag 28
Het leukste is wel dat ik vandaag nog steeds record houder ben van ons gezin voor het aantal sprongen op de springveer.

Zaterdag 29
t/m 30 april. Met de kinderen de stad in voor het een en ander aan kleding. Thuis de houtkachel aan gedaan, want het is fris. Doen een aantal spellen aan de grote tafel. Zondag wezen zwemmen in IJsselstein, maar dat is een saai zwembad. Er is niet eens een duikplank.

 Maart
2017
  
 Mei
2017