"zoeken naar een pup"
memoriam zoeken week 1-7 model 1e week

 

 

Na lang zoeken hebben we eindelijk een hondje gevonden dat qua karakter helemaal in ons plaatje past. Leergierig, waaks en uitzonderlijk vriendelijk voor kinderen. En te zien als het donker is in de stuurhut zodat je niet op haar staart trapt.

Wij zijn met het hele gezin op zoek gegaan naar een witte herder. Aangezien Janarie de langharige (langstok) mooier vond dan de kortharige (stokhaar) heb ik in begin maart  2010 een afspraak gemaakt bij twee fokkers, met de vraag of we langs konden komen om eens kennis te maken met de honden, en vast te stellen dat ze inderdaad kind vriendelijk, en waaks zijn. De ene hond was nog vriendelijker dan de anderen. We waren er nog vaster van overtuigd dat dit de hond was die we wilden. Maar ik heb wel mijn best moeten doen Janarie geintreseerd te krijgen voor de stokhaar.

Een week later heb ik met nog twee fokkers een afspraak gemaakt, waarbij de 1e een zeer gezellige, gezonde, en nog meer positieve bijvoeglijke naamwoorden, fokker was. Die middag hebben we helaas naar ons idee ook een niet zo positieve ervaring gehad. De manier waarop de pups leefden stond ons niet aan. Ik zeg niet dat het slecht is, het was alleen niet wat wij zochten. Bij de 1e fokker van die dag, zou ik maandag laten weten of wij voor een pup van haar hond zouden gaan. Want we zouden zondag ook nog naar een ander gezin gaan, waar al drie pups geboren waren.

Ook dit gezin maakte op ons een zeer positieve en gezellige indruk, en een keuze maken tussen deze twee honden was dan ook een nek aan nek race. Allebei prachtige mama honden, allebei gezinnen met kinderen, allebei in huis opgroeiende honden, allebei, afijn zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven is het niet aanwezig zijn van een snowneus en het tijdstip van geboorte en dus de afhaal datum.

Aangezien wij eind mei op de werf moeten in Coevorden, zit je een aantal dagen hoog en droog zo'n 5 meter boven het land. Ik vind het zelf een beetje eng als ik voor iets naar voren moet, laatstaan dat ik dat met een herder pup in de socialisatiefase naar voren moet om de behoefte te doen. Dan geef ik toch negatieve energie weg. Dus heb ik het zeer moeilijke telefoontje gedaan en gezegd dat we het schattige teefje niet nemen. Daarna heb ik de eigenaresse van Joni gebeld om te zeggen dat we 100 % geintresseerd zijn in een pup van haar hond.

Maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de pups nog niet geboren zijn. Ik heb mezelf op een wachtlijst laten zetten, en het 1e teefje zal voor de eigenaresse zelf zijn, en het 2e teefje voor ons. En nu maar hopen dat er voldoende hondjes zijn.

Joni is de naam van de moeder hond en Gryphon is de papa. Beide honden hebben een stamboom. Ik zal daar niet verder op ingaan omdat ik daar eigenlijk geen verstand van heb. Voor de liefhebbers verwijs ik jullie naar de site van "vansuthwalda" te bereiken door op de foto van joni te klikken.

Tevens kunnen jullie daar foto's van de geboorte zien en een verslag van week tot week. Maar jullie moeten geduld hebben tot minstens 13 april 2010 want op die datum worden de pups verwacht.

Ik heb drie boeken in één week tijd gelezen over thema's als "hond en kind", "60 spelletjes voor uw hond" en "uit de schaduw in het licht". Waarbij ik in de laatste ook gelijk gezocht heb naar namen voor onze hond. Helaas zijn we daar nog niet uit. Mocht u suggesties hebben dan graag een mailtje.

 Alle foto's van deze pagina zijn van Jan en Jacolien Boer