"puppie"
memoriam zoeken week 1-7 model 1e week

 

 

 

Hoera de puppies zijn geboren, op 12 april 2010 zijn er 4 reutjes en 2 teefjes geboren. We feliciteren Joni en haar baasjes met deze pups. En hopen dat ze allemaal gelukkig en oud mogen worden. Wat een schattige kleine ijsbeertjes hè. Ik zou er graag even mee knuffelen, maar dat moet nog drie weken wachten, dan zijn ze iets minder vatbaar voor bacteriën en virussen heb ik gelezen.

Joehoe de puppies zijn al een week oud. Er is vind ik nog niet veel verschil, maar ik las al wel dat ze flink gegroeid zijn. Onze oudste dochter vraagt elke keer als ik haar aan de telefoon heb, wanneer mogen we het teefje ophalen. Dus die is lekker ongeduldig. De jongste van bijna 4 weet wel dat er een hondje komt maar een uitleg dat het nog minstens 6 weken duurt voordat we haar mogen halen is wel erg moeilijk te verkroppen. D vind het leuk maar wel lastig dat hij straks zijn speelgoed beter op moet ruimen.

Och jongens wat gaat het toch snel. De foto's van week 2 staan alweer te wachten, en wat zijn het er lekker veel dit keer. Ik sla alle foto's op en heb ze op mijn bureaublad als screensaver. Alleen nu zijn er twee witte dotjes zonder bandje. Het roze teefje heeft geen bandje meer en één reutje ook niet. Nu kunnen we niet meer zien wie het teefje is. Dus moeten we er nu drie van de zes goed in de gaten houden. Allowel we ze natuurlijk alle zes graag zien. M neemt weer een foto mee naar internaat, om daar boven haar bed te hangen.

Joehoe de foto's van week 3 staan er al weer een tijdje op. Wat de problematiek van de gekleurde bandjes betrefd, het lila/paarse bandje is vervangen door een donkerrood/paars bandje. Dus die zijn weer herkenbaar. Deze week een foto van de zusjes die elkaar erg lief vinden. En zoals je ziet gaan de oogjes een beetje open. We wilden eigenlijk afgelopen weekend op kraam visite, maar de staking in Noord Frankrijk gooide roet in het eten. Nu moeten we iets langer geduld hebben voordat we ons 6e gezinslid mogen knuffelen. Maar als de puppies een week of 5 zijn moeten naar de Werf in Coevorden dus dan hebben we uitgebreidt de tijd om de baasjes van de zesling en Joni lastig te vallen.

Nog ongeveer drie en halve week en dan kunnen we ons witje ophalen, af en toe krijg ik wat last van adrenaline kicks. Zo van ojee, over drie weken is het al zover. En zal ik het wel goed doen. Kan ik de opvoeding van zo'n grote hond wel tot een goed einde brengen met drie kinderen. Maar dan denk ik aan onze eerste hond, en dan heb ik er toch flink wat vertrouwen in. Ook heb ik zoals ik eerder al gezegd heb de nodige lectuur gelezen van verschillende schrijvers, want ik vind dat je overal de nodige info uit kan halen die van jou op toepassing is. Conclusie van alle boeken, wees consequent, heb geduld en geef veel liefde.

Helaas zijn er binnen ons gezin nog steeds onenigheden over de naam. Namen die in aanmerking komen zijn, Laska, Koira. Verder zijn er natuurlijk heel veel andere namen op ons pad gekomen, maar dit zijn de laatste twee in de race. 

We zijn afgelopen zaterdag eindelijk wezen kijken bij de puppies, en jeetje wat zijn ze donsig en schattig. Om meteen mee te nemen. Maar niet te ongeduldig, nog twee weekjes en dan is het zover. Dan wordt er bij ons aan zindelijkheids training gedaan en al het speelgoed moet opgeruimd zijn, want daar wordt geheid op geknabbeld. Misschien gaat er nog wel meer aan de haal, maar dan moeten we maar beter opletten. Aangezien we nu op de werf liggen, kan ik dinsdag nog een keer gaan kijken. We hadden ons eigen fototoestel wel mee zaterdag maar de batterij was leeg, dom hè. Maar we mochten een paar foto's nemen met hun toestel. M heeft heel veel en rustig met de hondjes geknuffeld, D wilde ze te graag op schoot en pakte ze verkeert op. En T liep er graag achteraan, zodat de puppies wegrende.

Hebben ondertussen nog twee keer met de puppies gespeeld, en ondertussen is ook duidelijk dat het rode teefje voor ons wordt. Dit was eerst het lila teefje. En we noemen haar Laska. We hebben 5 papiertjes in een bakje gedaan en op 4 daarvan stond Laska, en op 1 stond Koira. Dus 20 % kans voor Janarie, maar helaas voor hem hij trok de andere naam. Nog 1.5 week voor we Laska op kunnen halen. Toch nog maar eens de boeken erbij pakken, hoe moest het ook al weer. Bij de plaatselijke dierenwinkel kon ik me niet inhouden en heb een mooie hondenriem en halsband gekocht. Ook de gebruikelijke snoepjes en speeltjes verlieten via de kassa de winkel. Dat wordt veel knuffel en speel plezier.

Ik ben samen met M afgelopen zaterdag naar de puppies geweest om Jacolien te helpen. We zijn met alle pups en met Joni naar de fotograaf in zuidwolde gegaan. Dat was een hele hapening, maar een geweldige ervaring. Maar de resultaten moeten we natuurlijk nog even op wachten. Als we donderdag Laska mogen gaan halen, dan zijn de foto's klaar en mogen we er een paar uit kiezen. Ik ben reuze benieuwd.

Alle op deze pagina gemaakte foto's zijn gemaakt door Jan en Jacolien Boer.