"laska"
memoriam zoeken week 1-7 model 1e week

 

 

Vanochtend was het zover, we gingen Laska halen. Even een contractje tekenen en de papieren in ontvangst nemen, zoals een paspoort en een stamboom. Verder nog wat info gehad over omgang en zindelijkheids training. En natuurlijk een hele stapel folders over verzekeringen en cursussen. Dan in de auto terug naar boord, het is gelukkig niet zover rijden een ritje van ongeveer 30 minuten is net lang genoeg. In het begin veel piepen natuurlijk, maar naarmate de weg rechter werd ging het steeds beter. Toen we bij het schip waren wilde ze eigenlijk de auto niet uit. Dus maar een stukje gedragen. Eenmaal aanboord eerst even naar het voordek voor een plasje dat niet wil komen. Als we binnen zijn is dat wel het eerste wat er gebeurd. Nog even spelen met de baas en dan lekker slapen. 'S middags gaan we de kinderen ophalen van school, maar daar heeft ze  geen zin in, ze blijft liever in de koele schuur. Als we weer terug aan boord zijn wordt er weer gegeten en gedronken en geslapen.

De eerste nacht was pet hoor, ik ben er wel 5 keer uit geweest. De tweede nacht maar 3 keer. Dus dat ging al iets beter. We hebben zaterdag en zondag gekampeerd in Ruinen op de camping wiltzangh. Erg mooie camping trouwens, Daar hebben we fietsen gehuurd en zijn met zijn allen lekker wezen fietsen. En Laska heeft in een tweezitter achter de fiets geslapen/gezeten samen met T. Dat ging heel erg goed. Maar wel een aantal teken gezien. Dat vond ze niet leuk.

Maandag ochtend zijn we gaan varen, ze geeft helemaal niets om de motor. Ze geeft geen tekenen dat ze überhaupt de motor heeft horen starten. Tijdens het varen met Laska regelmatig naar het voordek om de behoefte te doen, ook dat gaat goed. Na het slapen gebeuren er weinig ongelukjes, want dat is makkelijk te herkennen. Maar na het spelen wil er nog wel eens een plasje op de grond komen. Dat signaal heb ik nog niet goed in de gaten. S nachts met bench is ze zindelijk.

Ben vandaag begonnen met het leren van een klein kunstje, Poot geven. Maar dat gaat nog niet van harte. Zit gaat goed mits ik mijn hand goed boven haar neus houdt en naar achteren beweeg. Het leerproces is begonnen.